Akkerbouw

Nieuws

Britten halen goede opbrengst bij aardappelen

Londen – Britse aardappeltelers halen bij de op gang gekomen oogst 30 tot 44 ton per hectare van het veld. In enkele gevallen loopt de opbrengst op tot 50 ton per hectare, meldt het aardappelschap Potato Council.

Volgens het schap hebben de Britse aardappelen goed geprofiteerd van de ruime regenval van de afgelopen weken. In veel delen van het land is meer regen gevallen dan normaal in deze tijd van het jaar, wat het gewas na de langdurige droge periode daarvoor veel goeds heeft gedaan. De oogst verloopt daarbij ook in een sneller tempo dan in vorige jaren. Tot eind vorige week was 60.419 ton van 2.419 hectare binnen, bijna het dubbele van de opbrengst van 33.426 ton van 1.834 hectare een jaar eerder.

Of registreer je om te kunnen reageren.