Akkerbouw

Nieuws 200 x bekeken 1 reactie

Bijna alle sojabonen en mais in VS transgeen

Washington – In de VS bestaat 94 procent van het areaal sojabonen uit transgene variëteiten. Bij mais is dat 88 procent van het areaal en bij katoen 90 procent, blijkt uit de jongste areaalgegevens van het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA).

In 2000 bestond 54 procent van het areaal sojabonen uit variëteiten die genetisch zijn veranderd. Bij mais was dat 25 procent en bij katoen 61 procent.

Bij sojabonen zijn alle variëteiten bestand tegen het onkruidbestrijdingsmiddel glyfosaat. Bij mais zijn variëteiten ontwikkeld die resistent zijn tegen glyfosaat, tegen insecten (Bt-mais) of tegen beide. Inmiddels is de helft van alle mais zowel bestand tegen glyfosaat als tegen insectenvraat.

Eén reactie

  • mfanto

    geen wonder dat het in de vergisters moet ze kunnen het niet kwijt

Of registreer je om te kunnen reageren.