Akkerbouw

Nieuws 237 x bekeken

Bewaarpool uien Agrifirm brengt 20,5 cent per kilo op

Apeldoorn - De uienpool van coöperatie Agrifirm Plant heeft gemiddeld 20,50 cent per kilo uien opgebracht voor levering in week 11.

Uien die eerder zijn geleverd krijgen een korting van 0,15 cent per kilo per week. Levering na week 11 levert 0,15 cent per kilo per week extra op. Bovenop deze prijs ontvangen de leden van Agrifirm Plant een ledenvoordeel van €3,50 per ton uien die in de bewaarpool zijn geleverd.

Manager Aart den Bakker vindt het een mooie poolprijs. “Daar kunnen telers een goed saldo mee realiseren. De pool bewijst zijn nut in een volatiele markt.”
Het afzetseizoen van de oogst van 2010 begon hoopvol, zegt Den Bakker. “De af-land-pool betaalde eind oktober 13,5 cent per kilo. Dat is niet ongunstig voor een af land prijs. Gedurende de herfst klom de prijs. Maar de kwaliteitsproblemen hebben de afzet behoorlijk parten gespeeld.”

De oogst van 2009 bracht in de bewaarpool 21,2 cent per kilo op. Den Bakker: “Toen verliep het seizoen omgekeerd. De prijzen lagen in de herfst en winter onder de uiteindelijke poolprijs. Van maart tot en met mei waren de prijzen hoger.”

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.