Akkerbouw

Nieuws 178 x bekeken

Australische GrainCorp slaat slag op Europese gerstmarkt met overname Duitse GermanMalt

Osthofen/Sydney – De mouterijgroep Germanmalt, één van de leidende spelers in de moutindustrie in Duitsland met een wereldwijde afzet van 200.000 ton per jaar, wordt overgenomen door Graincorp in Australië.

Graincorp heeft met de aandeelhouders van de Duitse groep een akkoord bereikt over de aankoop van hun belangen. De overname omvat ook de minderheidsbelangen van Germanmalt in partner en concurrent Globalmalt, waaronder die in het Poolse bedrijf Globalmalt Polska. Graincorp-directietopmanj Alison Watkins: ”De Europese brouwgerst- en moutsector heeft een grote invloed op de wereldmarkten. Voor Graincorp is het van strategisch belang om daar actief bij betrokken te zijn.”

Volgens hem is de markt zich aan het hergroeperen en is dit het juiste moment om daarvan te profiteren met deze acquisitie. Graincorp produceert jaarlijks rond de 1,2 miljoen ton mout in Australië, Canada, de USA en Groot-Brittannië. Het concern opende onlangs al een kantoor in Hamburg.

Of registreer je om te kunnen reageren.