Akkerbouw

Nieuws

Analysebureau verwacht minder suiker in Brazilië

Sao Paulo – De suikerproductie daalt volgend seizoen in Brazilië, verwacht analysebureau Czarnikow.

Als de prognose uitkomt is het voor het eerst in ruim tien jaar dat Brazilië minder suiker produceert dan het jaar er voor, meldt persbureau Agra Europe.

Czarnikow verwacht dat Brazilië in 2011/2012 totaal 535 miljoen ton suikerriet produceert. Dat is 22 miljoen ton minder dan dit seizoen. Czarnikow schrijft de daling toe aan de recessie. ”De wereldwijde financiële crisis hebben de riettelers gedwongen om kosten te besparen. Dat gaat ten koste van de productiviteit.”

Toch stijgt de productie in de wereld in 2011/2012 wel, omdat telers meer bieten en riet verbouwen vanwege de hoge suikerprijzen. Op de termijnmarkt in Londen noteert suiker deze week rond de 770 euro per ton. Dat is de hoogste prijs sinds februari.

Of registreer je om te kunnen reageren.