Akkerbouw

Nieuws 194 x bekeken 2 reacties

Abares: productiviteit graansector Australië stagneert

Canberra – De productiviteit van de graansector in Australië stagneert. Dat komt vooral omdat de graantelers weinig vernieuwend zijn.

Dat concludeert het Australische overheidsbureau Abares in een studie. Het instituut stelt dat de productiviteit van de Australische graansector de laatste tien jaar nauwelijks is gegroeid. ”Analyses tonen aan dat de belangrijkste oorzaak een gebrek is aan vernieuwing in de teelt. De graanverwerkers passen wel innovaties toe, maar een substantiële verbetering van de productiviteit van de hele graansector realiseer je bij de teelt.”

Abares constateert dat de mate waarin telers geïnteresseerd zijn in vernieuwingen afhangt van hun opleiding, bedrijfsgrootte, bedrijfsintensiteit, bedrijfswinst en van de mate waarin ze gebruik maken van externe dienstverlening. Abares pleit voor meer opleidingen voor graantelers en dat ze meer toegang krijgen tot nuttige informatie over hun bedrijfsvoering.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Fatsoenlijke prijs helpt ook. Als er marginale prijzen gemaakt worden, is er niks om te vernieuwen en zo wordt de markt misschien IET gezonder. We zullen maar denken, dat het begin eraan komt, want de huidige prijzen nodigen natuurlijk nog niet uit tot de grote investeringen, die er ongetwijfeld nodig zijn. Er moet, met name aan de financiële opbrengstenkant nog veeeel gebeuren, anders regelt de heilige markt het wel en daar wordt zeer zeker de consument (mens/dier) niet blij van.

  • no-profile-image

    laat ze lekker doorprutsen daar aan de andere kant van de wereld
    wij hebben er geen enkel belang bij om ze wijzer te maken

Of registreer je om te kunnen reageren.