Akkerbouw

Nieuws 189 x bekeken

7 procent van ingezaaid Duits koolzaadareaal weer omgeploegd

Lüdinghausen – De Duitse akkerbouwers hebben dit voorjaar meer koolzaad zien uitwinteren dan aanvankelijk werd gedacht.

Dat stelt handelshuis de Kleffmann Group vast op basis van een enquête onder de telers. Uitgaande van de uitkomsten daarvan is 7 procent van het koolzaad weer omgeploegd. Dat komt neer op een kleine 102.000 hectare. De te oogsten winterkoolzaadoppervlakte is daardoor deze zomer geen 1,45 miljoen hectare maar slechts 1,35 miljoen hectare.

De schade is vooral ontstaan door nachtvorst in maart en april in combinatie met de slechte zaaiomstandigheden in het najaar. Eerder gepubliceerde oogstprognoses geven bovendien aan dat het resterende koolzaad klappen heeft opgelopen door de extreme droogte in april en mei.

Of registreer je om te kunnen reageren.