Akkerbouw

Nieuws

Syngenta en Pasteuria samen in aaltjesbestrijders

Basel – Syngenta gaat samenwerken met het Amerikaanse biotechnologisch bedrijf Pasteuria Bioscience om nieuwe middelen te ontwikkelen tegen aaltjes.

Beide bedrijven willen biologische middelen ontwikkelen waarbij bacteriën schadelijke aaltjes bestrijden. De focus is in eerste instantie gericht op het ontwikkelen van middelen waarbij sojabonen voor het zaaien worden behandeld tegen cysteaaltjes. Zo’n middel moet binnen twee jaar op de markt komen.

Volgens directeur Christoph Goppelsroeder van Syngenta, producent van gewasbeschermingsmiddelen, veroorzaken de aaltjes in de sojabonenteelt in de Verenigde Staten jaarlijks een schade van meer dan 1 miljard dollar (700 miljoen euro). ”Veldproeven in sojabonen in de VS laten veelbelovende resultaten zien van de biologische bestrijding van aaltjes.”

Of registreer je om te kunnen reageren.