Akkerbouw

Nieuws

Suiker Unie: neerslagtekort afgenomen

Dinteloord – Het neerslagtekort is vrijwel overal afgenomen door een week met vooral buiige neerslag, neemt bietenverwerker Suiker Unie waar.

Op de meeste plaatsen is 30 tot 50 millimeter neerslag gevallen en dat heeft een duidelijke groeispurt veroorzaakt voor het gewas. De kleur van de bieten reageert op de versnelde opname van stikstof. In het zuidoosten zijn al bieten gevonden die meer dan een halve kilo wegen.

De ontwikkeling van de populatie zwarte bonenluis verschilt per gebied. In Zuiden neemt deze af, terwijl in Noorden nog een toename heeft plaats gevonden. Na onkruidbieten steken nu ook de eerste schieters de kop op. Ook worden er blinkers, een verschijnsel in verband met aanwezigheid van rhizomanie, in de Noordoostpolder en West-Brabant gesignaleerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.