Akkerbouw

Nieuws 198 x bekeken

Samenwerking Bayer en Franse tarweveredelaar

Monheim – Bayer CropScience gaat samenwerken met het Franse veredelingsbedrijf Ragt Semences.

Bayer krijgt toegang tot de genetische bronnen van Ragt, dat één van de grootste tarweveredelingsbedrijven in Europa is. De bedrijven gaan samen tarwe veredelen.

Bayer kondigde in juli 2009 aan dat het veredelingsbedrijf zich meer wil toeleggen op de veredeling van granen. Sindsdien is het concern gaan samenwerken met CSIRO (Australië), de universiteit van Nebraska (VS) en Evogene (Israël). Vorig jaar nam Bayer twee veredelingsbedrijven in Oekraïne over. Bayer verwacht over vijf jaar met de eerste nieuwe tarwerassen op de markt te komen, die voortkomen uit deze samenwerkingsverbanden.

Of registreer je om te kunnen reageren.