Akkerbouw

Nieuws 280 x bekeken

Roep om melding wilde haver

Den Haag - Het Productschap Akkerbouwer roept op de aanwezigheid van wilde haver te melden aan het productschap. Telers moeten wilde haver uit hun percelen verwijderen, anders krijgen ze een boete.

In Midden- en Zuid-Nederland moet de wilde haver vóór 1 juli zijn verwijderd en vernietigd. In Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland, Overijssel en Noord-Holland geldt 15 juli als uiterste datum. “Tijdige verwijdering is van belang om te voorkomen dat de haverzaden in het geoogste product komen of zich verder verspreiden over het perceel of naar andere percelen.”

Het productschap kreeg vorig jaar 7 meldingen van wilde haver. In 2009 waren dat er 21 en in 2008 waren er 13 meldingen. Van de zeven meldingen van vorig jaar is één voorgelegd aan het tuchtgerecht. De teler is veroordeeld tot een boete van 400 euro.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.