Akkerbouw

Nieuws 177 x bekeken

Raiffeisenverband houdt vast aan graanoogstverwachting van krap 41 miljoen ton

Berlijn – De deels rijkelijke neerslag van eind mei en begin deze maand geeft geen aanleiding om de graanoogstverwachtingen in Duitsland wezenlijk naar boven bij te stellen. Dat is de opvatting van het Deutsche Raiffeisenverband (DRV) in zijn vandaag bekendgemaakte derde prognose van dit seizoen.

Het DRV voorziet nog steeds een relatief geringe graanoogst van 40,8 miljoen ton. Dat is slechts 100.000 ton meer dan de verwachting die een maand geleden werd opgesteld en nog steeds ook aanzienlijk minder dan de eveneens matige oogst van vorig jaar, toen 44,3 miljoen ton werd binnengehaald. De tarweoogst belandt uitgaande van de nieuwe prognose afzonderlijk bekeken op 22,3 miljoen ton tegen 24,1 miljoen ton in 2009.

Aan de verwachtingen omtrent de volumes zal de komende weken normaal gesproken nauwelijks meer iets veranderen. Wel is deze afsluitende fase van de vegetatie nog van doorslaggevende betekenis voor de kwaliteit en daarmee ook voor de afzetmogelijkheden, aldus het DRV, dat voor wat betreft de koolzaadoogst een volume van 4,3 miljoen ton verwacht. Vorig jaar werd 5,7 miljoen ton koolzaad geborgen.

Of registreer je om te kunnen reageren.