Akkerbouw

Nieuws 231 x bekeken

Optimisme Südzucker na goed eerste kwartaal

Mannheim – Südzucker krikt de resultaatprognose voor het lopende boekjaar 2011/12 na een gunstig verlopen eerste kwartaal op.

Het Duitse suiker-, ethanol- en voedingsconcern voorziet aan het eind van de rit een operationeel resultaat van meer dan 600 miljoen euro. In 2010/11 eindigde Südzucker het boekjaar met 519 miljoen euro. De verwachte omzet in het lopende jaar is 6,5 miljard euro (plus 300 miljoen ten opzichte van vorig jaar).

De positieve ontwikkeling wordt vooral gedragen door de suikeractiviteiten, maar ook de bio-ethanolsegmenten en de segmenten voor vruchteningrediënten doen mee, aldus het concern bij de bekendmaking van de kwartaalcijfers. In de eerste drie maanden steeg het operationele resultaat ten opzichte van het eerste kwartaal van het vorige jaar met 24 procent naar 184 miljoen euro. De omzet pluste met 7 procent naar 1,639 miljard euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.