Akkerbouw

Nieuws

Ook Canada bestrijdt claims Monsanto

New York – Biologische akkerbouwers in Canada sluiten zich aan bij telers en veredelingsbedrijven in de VS om een schadevergoeding te eisen van Monsanto.

Het veredelingsbedrijf heeft een schadevergoeding geëist van telers met transgene planten in hun percelen, waar Monsanto het patent op heeft.

Biologische telers en veredelingsbedrijven in de VS hebben op hun beurt eind maart Monsanto voor de rechter gedaagd om een schadevergoeding te eisen omdat hun akkers vervuild zijn geraakt door zaad van Monsanto.

Een groep Canadese biologische telers en zaadverkopers heeft zich bij de Amerikaanse claim aangesloten. Totaal hebben nu 83 telers en bedrijven de claim tegen Monsanto ondertekend. De rechtzaak dient in New York. Monsanto heeft nog geen commentaar gegeven over de rechtzaak.

Of registreer je om te kunnen reageren.