Akkerbouw

Nieuws 331 x bekeken

Nieuwe definitie notering Belgapom

Brussel – De Belgische prijsnotering voor fritesgeschikte aardappelen krijgt een aangepaste definitie, meer passend bij de bestemming van de verhandelde partijen, namelijk de verwerking tot diepgevroren aardappelproducten. Dit meldt Belgapom vandaag ter gelegenheid van de afsluiting van het seizoen 2010/2011.

De nieuwe definitie luidt als volgt: ”De Belgapomprijs voor vroege aardappelen is de meest gehanteerde prijs waargenomen op de vorige werkdag voor machinegerooide aardappelen van vroege rassen voor verwerking tot diepgevroren aardappelproducten, veldgewas 35 mm+, frietgeschikt, af producent, los op wagen, voor onmiddellijke levering/ophaling.”

De eerste notering voor vroege Belgische aardappelen van Belgapom kwam vandaag uit op € 13,00 per 100 kilo. Voor de gewone Bintje-notering kon Belgapom geen prijs vaststellen vanwege gebrek aan transacties.

Of registreer je om te kunnen reageren.