Akkerbouw

Nieuws 513 x bekeken 1 reactie

Melganzevoet probleem in cichorei

Roosendaal – De bestrijding van melganzevoet is op verschillende cichoreipercelen slecht geslaagd, merkt cichoreiverwerker Sensus.

Als het onkruid meer dan een paar bladeren heeft, is bestrijding met de beschikbare cichoreimiddelen niet meer mogelijk. Mechanische onkruidbestrijding of een kappenbespuiting met glyfosaat gaat onkruiden tussen de rijen tegen. Onkruiden in de rijen moeten dan handmatig worden verwijderd. Ook werktuigen voor de bestrijding van aardappelopslag in suikerbieten kunnen soelaas bieden.

Eén reactie

  • no-profile-image

    kees hanse

    En wij maar schoffelen en wieden uren aan uren.En dan wetende dat de prijzen en de voorwaarden flink lager zijn. Dan vraag ik mij wel eens af, moet ik hier mee door gaan of zal ik maar gewoon tarwe gaan zaaien.Wat zal hier de prijs van gaan doen? Wel weet ik dan dat ik het een stuk gemakkelijker krijg, maar moet ik een teelt verloren laten gaan die ik al teel vanaf het allereerste moment.

Of registreer je om te kunnen reageren.