Akkerbouw

Nieuws 238 x bekeken

Maisteelt VS loopt achter

Washington - In de Verenigde Staten loopt de maisteelt achter op schema.

Dat blijkt uit het wekelijkse rapport over de stand van de graanteelt van het Amerikaanse ministerie van landbouw USDA. Begin juni was 94 procent van het Amerikaanse maisareaal ingezaaid, waarvan inmiddels 79 procent was opgekomen. Al met al staat 67 procent van het maisareaal er goed tot uitstekend bij. USDA meldt dat precies een jaar geleden 99 procent van de mais in de grond zat, waarvan 93 procent was opgekomen en 76 procent in goede tot uitstekende conditie verkeerde.

Ook ten opzichte van het vijfjaarlijks gemiddelde scoort de huidige maisoogst flink beneden peil. In de teeltgebieden heeft dit voorjaar overvloedige regenval het inzaaien van de mais sterk bemoeilijkt.

Of registreer je om te kunnen reageren.