Akkerbouw

Nieuws 168 x bekeken

G20 twist over biobrandstoffen

Parijs – De Verenigde Staten lijken niet bereid hun steun aan de productie van biobrandstoffen te verminderen om daarmee de prijsfluctuaties op de grondstoffenmarkten terug te dringen.

Woensdag en donderdag vergaderen de landbouwministers van de G20 in Parijs over deze kwestie.

Voorafgaand aan die bijeenkomst sprak de Amerikaanse bewindsman op landbouw Tom Vilsack op een vlieghoogte-top over het belang van de ontwikkeling en toepassing van biobrandstoffen. Hij acht het niet bewezen dat er een verband is met de prijzen van agrarische producten.

Deze Amerikaanse terughoudendheid maakt het onwaarschijnlijk dat de G20 op dit punt concrete voorstellen zal doen. Ook Brazilië voelt er weinig voor de productie van biobrandstoffen te bemoeilijken. In Europa gaan juist steeds meer stemmen op dit beleid goed onder de loep te nemen.

Of registreer je om te kunnen reageren.