Akkerbouw

Nieuws 169 x bekeken 1 reactie

Franse boeren hebben last van metaaldieven

Frankrijk – Uit verschillende delen van Frankrijk komen meldingen over de diefstal van beregeningsapparatuur door metaaldieven.

’’De metaalprijzen zijn sterk gestegen op de internationale markt en metaaldiefstallen zijn sterk toegenomen,” aldus een woordvoerder van de politie in Midi-Pyrenées in het zuiden van Frankrijk. In deze regio zijn sinds begin dit jaar 35 meldingen van dergelijke diefstallen binnen gekomen.

Irrigatie- en beregeningsmachines staan vaak ver op het land op grote afstand van de boerderij en zijn daarom moeilijker te bewaken. Om die reden hebben groepen boeren in enkele delen van Frankrijk al eigen bewakingsrondes georganiseerd om een oogje in het zeil te houden.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Ik maar denken dat dit een Midden en Oost Europese ziekte betrof, maar de infectie slaat nu ook toe in West Europa. het begint op een pandemie te lijken. Hoe ziek kan een mens zijn om delen of complete machines te stelen.

Of registreer je om te kunnen reageren.