Akkerbouw

Nieuws 257 x bekeken

Engelse tarwe-opbrengst laagste in 30 jaar

Londen – De gemiddelde opbrengst bij de komende graanoogst in Engeland komt uit rond de 6,5 ton per hectare.

Dat is 14 procent minder dan vorig seizoen en de laagste opbrengst sinds eind jaren tachtig. Dat stelt de National Farmers Union op grond van de jaarlijkse oogstenquête onder haar leden. Ook de opbrengst bij koolzaad komt aanzienlijk onder het vijfjaarlijks gemiddelde uit, denkt de NFU. Het areaal aan beide gewassen is wel bijna even groot als vorig jaar, maar ook in Engeland heeft de droogte van de afgelopen maanden de ontwikkeling van het gewas sterk belemmerd.

Het plattelandsministerie Defra heeft een groot deel van Oost-Engeland eerder deze week tot officieel droogtegebied verklaard.

Of registreer je om te kunnen reageren.