Akkerbouw

Nieuws 434 x bekeken

'EU oogst 7 miljoen ton tarwe minder dan geraamd'

Washington – Het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA) heeft de oogstraming 2011/2012 voor tarwe in de Europese Unie bijgesteld van 138,62 miljoen ton tot 131,5 miljoen ton. Dat is vooral aan de droogte te wijten.

De veehouderij in de EU verbruikt volgens USDA in het seizoen 2 miljoen ton minder dan verwacht, en uiteindelijk blijft 15 miljoen ton voor de export over.

De wereldwijde oogstraming is naar beneden bijgesteld van 669,55 naar 664,34 miljoen ton. De eindvoorraad wordt toch 3 miljoen ton hoger geraamd op 184,26 miljoen ton. Dat is vooral het gevolg van een lager verbruik in Rusland.

De beginvoorraad is ook 5 miljoen ton positief bijgesteld. In Rusland staat de veehouderij onder druk en daardoor is het verbruik van granen voor voer ook lager.

Sommige analisten verwachtten dat USDA voor de EU zelfs minder dan 130 miljoen ton zouden ramen. Hoe de wereldmarkt zich ontwikkelt is volgens USDA moeilijk te voorspellen, vooral omdat onduidelijk blijft in hoeverre Russische tarwe beschikbaar komt.

Of registreer je om te kunnen reageren.