Akkerbouw

Nieuws

Droogte voor meeste bieten nog geen probleem

Dinteloord - Voor de meeste suikerbieten is de droogte nu nog geen probleem, maar binnen enkele weken is verandering noodzakelijk.

Dat meldt bietenverwerker Suiker Unie. De groei verloopt over het algemeen voorspoedig. Het blad ontwikkelt zich wel minder weelderig. In de afgelopen week is plaatselijk wat neerslag van betekenis gevallen. Op de droogtegevoelige gronden in het Zuidoosten is begonnen met beregening. Voor de meeste percelen is dit nog niet nodig. Op de kleigronden blijven de bieten ondanks het warme en droge weer nog overeind, zelfs met een zichtbare aaltjesaantasting. Ook op percelen met resistente rassen zijn nu aaltjes te vinden, maar de groeischade is beperkt. In het Zuidoosten is de eerste aantasting door rhizoctonia, ook in resistente rassen, waargenomen.

Of registreer je om te kunnen reageren.