Akkerbouw

Nieuws 183 x bekeken

China gaat soja telen in Argentinië

Peking – Een Chinees staatsbedrijf dat soja produceert gaat in Argentinië in de zuidelijke provincie Rio Negro 230.000 hectare sojabonen verbouwen.

Het staatsbedrijf heeft een overeenkomst gesloten daarover met de provinciale bestuurders, meldt het Belgische dagblad De Tijd. Ook wil het Chinese bedrijf, dat niet met naam wordt genoemd, er een kunstmestfabriek en een elektriciteitscentrale bouwen en een haven aanleggen.

De Argentijnse landbouweconoom Alberto Lapolla constateert dat Argentinië niet langer één van de graanschuren van de wereld is. ”Argentinië is veranderd in een producent van veevoer. Daardoor kunnen andere landen meer vee fokken en hoeven ze niet langer vlees te importeren uit landen als het onze.”

Of registreer je om te kunnen reageren.