Akkerbouw

Nieuws

Britten exporteren meer aardappelen

Londen – De Britse aardappelhandel heeft in het seizoen tot eind maart 197.000 ton uitgevoerd. Dat is ruim meer dan de 115.000 ton van een jaar geleden, blijkt uit cijfers van de Britse douane die zijn gepubliceerd door het aardappelschap Potato Council.

De invoer van aardappelen naar de Britse eilanden lag in deze periode met 120.000 ton op vrijwel hetzelfde niveau als vorig seizoen.

De Potato Council meldt verder dat de aardappelen in de voor dit gewas belangrijke gebieden in Oost-Engeland ondanks het droge weer toch goede vooruitgang lijken te maken. Rassen als Maris Piper en Marfona zullen daardoor eerder voor de markt beschikbaar komen dan normaal. Elders hebben de aardappelen op het veld echter wel te lijden van het droge weer. De buien van de afgelopen dagen zijn nog niet voldoende om het waterniveau weer op peil te brengen, denkt het schap.

Of registreer je om te kunnen reageren.