Akkerbouw

Nieuws

Britse bietenprijs voor volgend seizoen hoger

Londen – Het Britse suikerbedrijf British Sugar biedt bietentelers voor het seizoen 2012 een contractprijs van 31,40 euro per ton. Dat is ruim 4,60 euro per ton meer dan de voor dit jaar geldende contractprijs.

British Sugar gaat daarbij uit van een vorig jaar met de National Farmers Union afgesproken formule, waarin onder meer de kostenstijging, de tarweprijs en variaties in de wisselkoersen zijn meegenomen.

Telers krijgen binnenkort een concreet aanbod en moeten daar dan voor eind juli op reageren. British Sugar biedt elke teler daarbij een toename van het tonnage met 2,5 procent aan. Door dit grotere aanbod hoopt het suikerbedrijf problemen zoals bij de afgelopen campagne, toen een flink deel van de bieten onverwerkbaar bleek, te voorkomen. Bovendien stelt British Sugar ook nog eens 500.000 ton extra te kunnen gebruiken voor andere toepassingen zoals haar eigen bio-ethanol fabriek naast de suikerfabriek in Wissington.

Of registreer je om te kunnen reageren.