Akkerbouw

Nieuws

Bewaargroenten kunnen wel naar Rusland

Den Haag – Rusland neemt wel bewaargroenten af, ondanks de afgekondigde importstop voor verse groente.

Volgens een melding van handelskoepel Frugi Venta vallen aardappelen in ieder geval niet onder de stop, maar ook producten die voor 15 april zijn geproduceerd en geoogst, zoals uien, kolen en peen. Frugi Venta is in overleg met het ministerie en VWA om een algemene verklaring op te stellen waarmee wordt aangetoond wat de oogstdatum is.

Tuindersbelangen uit Warmenhuizen heeft het bericht ook vernomen. Er zijn nog enkele wagens met kool op weg naar Rusland. ”Mogelijk worden deze toch nog gelost.” Rusland schakelt rond deze periode traditioneel over op eigen product. De prijs voor kool heeft niet te lijden gehad onder de importstop.

Of registreer je om te kunnen reageren.