Akkerbouw

Nieuws

België voor eerst grootste exporteur aardappelproduct

Brussel - België is Nederland voorbij gestreefd als grootste exporteur van aardappelproducten ter wereld. Dat meldt EuroPotato op basis van cijfers van de Belgische aardappelorganisatie Fiwap.

Volgens de Fiwap heeft België in de periode van februari 2010 tot en met januari 2011 in totaal 1.441.925 ton aardappelproducten geëxporteerd. De Nederlandse export in deze periode kwam op 1.413.765 ton.

De Belgische producenten van aardappelproducten exporteren vooral naar landen binnen de EU. Volgens de Fiwap is Frankrijk met 347.490 ton de belangrijkste bestemming. Daarna volgen het Verenigd Koninkrijk met 210.820 ton en Nederland met 204.145 ton.

België verwerkte vorig jaar voor het eerst meer dan 3 miljoen ton aardappelen. In 1990 werd nog 500.000 ton aardappelen verwerkt, maakte Belgapom, de organisatie van verwerkers en handelaren, eind vorig jaar bekend. Volgens Belgapom is België vorig jaar op het verwerkingsniveau van Nederland gekomen. In België zijn in 2009 voor het eerst in de geschiedenis meer consumptieaardappelen geteeld dan in Nederland.

Of registreer je om te kunnen reageren.