Akkerbouw

Nieuws 517 x bekeken

Akkerbouwers vermarkten gekleurde wortels

Dronten – Twee akkerbouwers in Flevoland hebben Hollandteelt opgericht om gekleurde wortels te vermarkten.

De akkerbouwers Harold Zondag en Martin Topper hebben drie concepten bedacht met gekleurde wortels die een goede smaak hebben. Ze willen het concept later uitbreiden met gekleurde kroten.

De wortelconcepten worden gepresenteerd op het Flevo Food Festival, dat van 24 tot en met 26 juni in Dronten wordt gehouden, zegt Zondag. ”Het betreft concepten voor de wok, de barbecue en de stoomzak. We hopen een goed beeld te krijgen welke concepten aanslaan bij consumenten. Wij doen al langer aan promotie van groenten. We kregen toen al veel signalen dat er ruimte is in de markt voor dit soort groenteconcepten.”

De akkerbouwers leverden al gekleurde wortels aan horecabedrijven in België, Duitsland en Frankrijk. Zondag: ”We telen dit jaar 8 hectare gekleurde wortels, die we allemaal kunnen afzetten. We telen nu ruim 2 hectare gekleurde kroten. We willen daar ook concepten voor ontwikkelen.”

Of registreer je om te kunnen reageren.