Akkerbouw

Nieuws

Aardappelvoorraad VS erg laag

Washington - De aardappelvoorraad in de Verenigde Staten stond op 1 juni op 1,6 miljoen ton, blijkt uit cijfers van het Amerikaanse landbouwministerie USDA. Dat was ten opzichte van de hoofdoogst 2010 ongeveer 10 procent.

De hoeveelheid, representatief voor de 13 grootste aardappeltelende staten, is de kleinste van de afgelopen tien jaar en ligt ten opzichte van 1 juni 2010 wel 35 procent lager. Ten opzichte van het vorige oogstjaar is er een iets groter volume verwerkt, ca. 7,3 miljoen ton ofwel 1 procent meer. Er is veel minder verwerkt in de droogindustrie: 1,17 miljoen ton, ten opzichte van 1 juni 2010 is dat 14 procent minder. De bewaarverliezen (tarra en gewichtsverlies) waren tot 1 juni iets meer dan 1 miljoen ton, ofwel 18 procent minder.

Of registreer je om te kunnen reageren.