Akkerbouw

Nieuws

Aardappelverwerking in mei 5 procent gedaald

Den Haag – De aardappelverwerkende industrie heeft in mei 285.500 ton aardappelen nodig gehad voor de productie van 116.900 ton frites en dergelijke voorgebakken producten, plus nog 32.700 ton andere aardappelproducten.

In april verwerkten ze nog 14.400 ton ofwel 5 procent meer. De meiproductie lag qua verwerkingsvolume wel 5 procent boven die van mei 2010, maar leverde 2,2 procent minder voorgebakken producten op (2600 ton) en slechts 1,2 procent méér andere producten (400 ton).

Het verschijnsel dat een groter verwerkingsvolume dan in het voorgaande jaar niet leidt tot evenredig grotere productie, speelt al sinds het najaar. Het heeft te maken met de ten opzichte van het vorige seizoen mindere kwaliteit van de oogst 2010. Dat blijkt uit cijfers van het Potato Info Centre (NPIC).

Of registreer je om te kunnen reageren.