Akkerbouw

Nieuws

Aardappelexport remde af in mei

Den Haag – De export van aardappelen is in mei aanzienlijk kleiner geweest dan in april.

Er ging bijna 98.500 ton aardappelen de grens over, dat is 69 procent minder dan in april. De terugval is hoofdzakelijk te zien in minder afzet in Rusland. Er is wat stagnatie geweest in de afname door de Russen, daarbij komt uiteraard het gegeven dat er in de afgelopen maanden al bijzonder veel aardappelen zijn uitgevoerd en het aardappelseizoen ten einde loopt.

Binnen Europa is de afzet weinig gewijzigd ten opzichte van april, met lichte toename van de export naar de belangrijkste bestemming België. In de periode vanaf het begin van het aardappelseizoen tot en met mei is de aardappelexport 25 procent gegroeid ten opzichte van het seizoen 2009/’10.

Of registreer je om te kunnen reageren.