Akkerbouw

Nieuws 242 x bekeken

Aardappelen uit Egypte mogen weer naar Rusland

Caïro - Egypte kan volgend seizoen weer aardappelen exporteren naar Rusland. De aardappelen moeten aan extra eisen voldoen. Rusland verbood onlangs de import omdat in aardappelen uit Egypte bruinrot is aangetroffen. Dat meldt de nieuwssite AGF.

De aardappelen moeten afkomstig zijn uit gebieden in Egypte die vrij zijn van bruinrot. De aardappelen worden in de havens van Egypte extra gecontroleerd.

Bij graan hebben Egypte en Rusland nog steeds een handelsgeschil. Toen Rusland 15 augustus vorig jaar een exportverbod instelde voor graan, moest Egypte tarwe elders kopen tegen een hogere prijs. Egypte koopt voor het eerst sinds februari weer tarwe op de wereldmarkt, maar heeft Rusland uitgesloten als leverancier.

Of registreer je om te kunnen reageren.