Akkerbouw

Nieuws 207 x bekeken

Zweedse politie breekt Greenpeace-blokkade Amflora-opslag

Vojakkala – De Zweedse politie heeft vanmorgen ingegrepen tegen activisten van milieuorganisatie Greenpeace die al sinds vorige week donderdag een vestiging van BASF Plant Science in Noord-Zweden blokkeerden.

Greenpeace protesteerde daarmee tegen het plan van het concern om in de regio de transgene aardappel Amflora te telen. In de geblokkeerde vestiging van BASF Plant Science in Vojakkala ligt het pootgoed daarvan opgeslagen.

Amflora is sinds vorig jaar door Brussel toegelaten voor de commerciële teelt. In Noord-Duitsland leidde de teelt vorig jaar ook tot protesten van burgers. In Zweden eist Greenpeace van de regering in Stockholm een nationaal teeltverbod op de gewraakte aardappel.

Of registreer je om te kunnen reageren.