Akkerbouw

Nieuws 341 x bekeken

Zuidwestelijk pootgoed naar hoger plan

Westmaas – Adviesbureau DLV Plant richt innovatiegroepen op om de teelt en keten van pootgoed in het zuidwesten van Nederland op een hoger plan te krijgen.

De belangstelling voor pootgoedteelt in het Zuidwesten neemt toe. Dat bleek uit de goedbezochte cursus pootgoedteelt die DLV Plant afgelopen winter in de regio hield. Reden voor het adviesbureau om actief met deze teelt aan de slag te gaan. Dit gebeurt in Zeeuws-Vlaanderen, Zeeland-Noord en West-Brabant.

Knelpunten identificeren en samen oplossen is het doel van de innovatiegroepen, in eerste instantie via eenvoudige praktijkdemonstraties. Het eerste thema is knolbehandeling met parasitaire schimmels tegen bacterieziekten, omdat bacterieziekten de grootste bedreiging vormen voor de export van pootaardappelen. Verschillende organisaties, zoals de keuringsdienst NAK en handelshuizen, verlenen hieraan hun medewerking.

DLV Plant benadrukt dat het niet om onderzoek gaat, maar om het in praktijk brengen van bewezen technieken. Hiervoor wordt ook kennis uitgewisseld met de noordelijke pootgoedtelers, onder meer via de pootgoedacademie.

Of registreer je om te kunnen reageren.