Akkerbouw

Nieuws 152 x bekeken

’Verlies aan Duitse landbouwgrond kost complete graanoogsten’

Berlijn – De aanleg van infrastructuur gaat in Duitsland ten koste van zoveel landbouwgrond dat elke tien jaar een complete graanoogst ontbreekt.

Dat beweert het Deutsche Bauernverband (DBV) in een nieuwe waarschuwing aan de autoriteiten. DBV vindt dat er maatregelen moeten worden genomen om het grondverlies tot staan te brengen.

Nog steeds gaat het daarbij volgens de bond om dagelijks 95 hectare aan akker- en weidegebied. In de periode 1992-2009 liep het verlies op naar 800.000 hectare, hoewel het DBV daar regelmatig op heeft gewezen.

De behoefte aan ruimte voor de teelt neemt ook toe, door de groeiende wereldbevolking en de vraag naar grondstoffen voor energieproductie. Bovendien moet rekening worden gehouden met een stijgende areaalbehoefte voor de aanleg van elektriciteitsnetten en natuurherstel en –bescherming.

Of registreer je om te kunnen reageren.