Akkerbouw

Nieuws

Veldproef genaardappelen in Wetteren wordt voortgezet

Wetteren - De veldproef met genetisch veranderde aardappelen in het Belgische Wetteren wordt voortgezet. Ondanks dat actievoerders van de Field Liberation Movement zondag het veld voor een deel hebben vernield.

Op het proefveld testen diverse organisaties aardappelen waar een gen is ingebracht uit wilde aardappelplanten. Daardoor zijn de aardappelen bestand tegen phytophthora.

De Vlaamse minister van Innovatie Ingrid Lieten maakte bekend dat de Vlaams regering 250.000 euro extra uittrekt om de schade te herstellen die werd toegebracht aan het proefveld. Volgens de organisaties Ilvo, Universiteit van Gent, VIB en Hogeschool Gent is 15 procent van de planten vernield. “We geven niet op”, laten de wetenschappers weten in een persverklaring. “Meer dan ooit geloven we erin dat onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek noodzakelijk is om de landbouw milieuvriendelijker en duurzamer te maken.”

Of registreer je om te kunnen reageren.