Akkerbouw

Nieuws 162 x bekeken

Uitwintering koolzaad zorgt voor groter Duits zomergerstareaal

München - Het zomergerstareaal in Duitsland is groter dan begin vorige maand nog gedacht.

Volgens een nieuwe schatting van de Braugerstengemeinschaft is uiteindelijk 12 procent meer ingezaaid dan vorig jaar, met name ook door uitwintering van koolzaadbestanden. Het zomergerstareaal is daardoor toegenomen met 45.000 hectare naar 390.000 hectare. Door de uitbreiding groeit het brouwgerstaanbod desondanks waarschijnlijk niet.

De ervaring leert dat zomergerst die uitgewinterd koolzaad vervangt niet de benodigde kwaliteit haalt, aldus de belangen- en teeltadviesorganisatie. Nadelig is ook de droogte geweest. De neerslag van vorige week heeft het watertekort nog niet kunnen compenseren.

Of registreer je om te kunnen reageren.