Akkerbouw

Nieuws 190 x bekeken

Twee rode kaarten voor niet afdekken afvalhopen

Emmeloord - De keuringsdienst NAK heeft tot nu toe twee rode kaarten uitgedeeld voor het niet afdekken van aardappelafvalhopen.

Op onafgedekte afvalhopen kunnen aardappelplanten groeien, die een infectiebron vormen van phytophthora. Beide rode kaarten zijn uitgedeeld aan telers in Noord-Holland die vorig jaar al een gele kaart hebben gekregen van de NAK.

De keuringsdienst heeft dit jaar 59 gele kaarten uitgedeeld als waarschuwing, waarvan 23 in Noord-Holland. Vorig jaar zijn 44 waarschuwingen gegeven en één rode kaart. Telers die een rode kaart krijgen moeten zich verantwoorden voor het tuchtgerecht van het Productschap Akkerbouw. Zij riskeren een boete.

De NAK heeft tot en met 27 mei 684 controles op afvalhopen uitgevoerd. Dat waren er vorig jaar 773.

Of registreer je om te kunnen reageren.