Akkerbouw

Nieuws

Suikerprijs zakt onder minimumprijs in EU

Londen – De suikerprijs op de termijnmarkt in Londen is gisteren onder de 600 dollar (410 euro) per ton gedoken.

Dat is voor het eerst sinds 6 september vorig jaar dat die grens wordt doorbroken.

Woensdag sloot het eerst aflopende suikercontract in Londen op $ 592,70 per ton. Vandaag was de suikerprijs tegen het eind van de handelsdag nog eens 10 dollar per ton gezakt. Daarmee is de suikerprijs gezakt onder de Europese minimumprijs van € 404,40 per ton (591 dollar). Dat is voor het eerst sinds eind augustus. Op 2 februari noteerde Londen nog een recordprijs van $ 844,50 (577 euro). De suikerprijs is in drie maanden 31 procent gezakt.

De suikerprijs zakt omdat de productie meevalt in Brazilië, de grootste suikerproducent ter wereld, en Thailand, de tweede exporteur ter wereld. In Rusland wordt zelfs een productiestijging van 40 procent verwacht, nadat de vorige oogst door droogte mislukte. Bovendien breiden de Russen hun bietenareaal uit naar een record van 1,2 miljoen hectare.

Of registreer je om te kunnen reageren.