Akkerbouw

Nieuws 220 x bekeken

Südzucker krikt resultaat op met 29 procent

Mannheim – Südzucker verwacht na een positief verlopen 2010/11 ook in het lopende boekjaar een gunstige ontwikkeling van omzet en resultaat.

In de vandaag bij de publicatie van de jaarcijfers bekendgemaakte prognose voorziet het Duitse suiker- en voedingsconcern een operationeel resultaat van ruim 550 miljoen euro terwijl de omzet licht stijgt naar 6,3 miljard euro. Met name de ingrediënten en bio-ethanolactiviteiten dragen daaraan naar verwachting bij. In het suikersegment ziet het concern eerder een stabilisatie van de omzet.

In boekjaar 2010/11 – afgesloten per eind februari – pluste de concernomzet ten opzichte van het jaar daarvoor met 500 miljoen (8 procent) naar 6,2 miljard euro. Het operationele resultaat steeg met 29 procent ofwel 116 miljoen naar 519 miljoen euro. Het aandeel van de suikerdivisie in de omzet was krap 3,3 miljard euro. Dat was ruim 120 miljoen meer dan in het voorafgaande jaar. Het resultaat nam met 65 miljoen euro toe naar 282 miljoen euro. Een en ander is te danken aan de duidelijk vergrote afzet van quotumvrije suiker en lagere kosten.

Of registreer je om te kunnen reageren.