Akkerbouw

Nieuws 605 x bekeken

Sloots en Semagri bundelen krachten

Eenrum/Lelystad – Aardappelkweekbedrijf Sloots Agri gaat samenwerken met handelsonderneming Semagri Holland op het gebied van zetmeelaardappelen. Hiermee willen de bedrijven hun posities op deze markt versterken.

Sloots gaat zich in de samenwerking alleen nog bezighouden met het kweken van nieuwe zetmeelaardappelrassen en Semagri neemt de teeltcontracten van het Groningse kweekbedrijf over en neemt het vermarkten van pootaardappelen voor zijn rekening.

Semagri richtte zich de laatste jaren al steeds meer op de zetmeelmarkt. Het introduceren van nieuwe rassen in dit segment levert een duidelijke verbreding op van zijn handelsactiviteiten.

”De markt van zetmeelaardappelen lijkt de komende jaren onder druk te staan gezien de aanpassingen van subsidies voor telers, zoals door de EU opgelegd”, verklaren de bedrijven. Kosten in de sector worden verhoogd doordat rassen tolerant moeten worden ten aanzien van de problemen van de teelt: aardappelmoeheid, wratziekte, alternaria, virus en veranderende weersomstandigheden.

Of registreer je om te kunnen reageren.