Akkerbouw

Nieuws

Ontwikkeling suikerbieten nog steeds vroeg

Dinteloord - Suikerbieten ontwikkelen zich nog steeds bijzonder goed, neemt Suiker Unie waar. Volgens de bietenverwerker hebben de vroegste percelen het veld over een week gesloten. Dit is uitzonderlijk vroeg.

Hoewel op diverse plaatsen wat neerslag is gevallen, begint de droogte de groei negatief te beïnvloeden. Dit speelt vooral op percelen met structuurschade of bietenmoeheid.

Vorige week vroor het in het Noordoosten aan de grond lokaal 10 graden. Vooral op de dalgronden heeft dit veel schade aan de bietenplantjes opgeleverd. Bij bietenplanten die al in het zes- tot achtbladstadium waren, is al het blad afgevroren. Het groeipunt is echter niet dood. De aangetaste bieten beginnen al weer nieuw blad te vormen.

Of registreer je om te kunnen reageren.