Akkerbouw

Nieuws 2 reacties

Nachtvorst stuurt Duitse aardappelteelt terug naar af

Bonn – Nachtvorst heeft ook in grote delen van Duitsland de afgelopen dagen voor forse schade in de aardappelteelt gezorgd. Dat meldt landbouwmarktbureau AMI.

Volgens het bureau werd Beieren het hardst getroffen. Daarnaast noemt AMI de Palts, het zuiden van Hessen, het noorden van Baden-Württemberg, de Lüneburger Heide en de regio Weser-Ems. Op zijn minst heeft de teelt door de buitengewoon late nachtvorst een aanzienlijke vertraging opgelopen.

Voor de importeurs is de gang van zaken gunstig, evenals voor de prijsontwikkeling van de oude aardappels in de opslag. ”De afzet daarvan verloopt vlot op een onveranderd prijsniveau”, stelt AMI-analist Christoph Hambloch vast.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    contractboerke

    Erg dat de aardappelen zijn afgevroren van iedereen ,behalve van de belgapomgroep?deze zijn onsnapt aan de vorst volgens remo en zijn dikker als de rest ?kunnen we nog lekker de prijs laag houden volgens de inkoper ;zo zie je wel hoe ze de boerkes in handen houden

  • no-profile-image

    Duidelijk gevalletje van NACHTSCHADE!

Of registreer je om te kunnen reageren.