Akkerbouw

Nieuws 192 x bekeken

Mogelijk groter Duits aardappelareaal

Wiesbaden/Den Haag - Het Duitse aardappelareaal groeit dit jaar ten opzichte van vorig jaar mogelijk met krap 11 procent naar 282.400 hectare.

Dat is de voorlopige prognose van het centrale statistiekbureau van Duitsland, het Statistische Bundesamt in Wiesbaden. Het Productschap Akkerbouw voorziet daarentegen uitgaande van de prognoses van de afzonderlijke deelstaten eerder een stabilisering van het areaal op 256.000 hectare. Dat is hooguit 500 hectare meer dan vorig jaar.

De leidende aardappeltelende deelstaat Nedersaksen draagt dit jaar bij met 117.700 hectare. Beide bronnen zijn het wat dat betreft wel met elkaar eens. Het Nedersaksische areaal slinkt daarmee ten opzichte van 2010 licht, dat wil zeggen met nog geen 900 hectare.

Of registreer je om te kunnen reageren.