Akkerbouw

Nieuws 468 x bekeken 2 reacties

Mineralen betacal tellen volledig mee in mestboekhouding

Den Haag – Schuimaarde of betacal krijgt geen uitzonderingspositie in het mestbeleid.

Staatssecretaris Henk Bleker van landbouw bevestigt dat het gebruikt van betacal, een bijproduct uit de suikerbietenverwerking, als meststof en als bodemverbeteraar in de bietenteelt een bijdrage kan leveren aan het sluiten van mineralenkringlopen en het bevorderen van duurzame landbouw. ”Het duurzaam sluiten van kringlopen betekent wel dat de in betacal aanwezige stikstof en fosfaat volledig meegerekend dient te worden in de maximale gebruiksnorm volgens de meststoffenwet”, schrijft Bleker in antwoord op vragen van de CDA-fractie.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Waarom telt in compost maar 50% van de fosfaat en 10% van de stikstof mee ????????????????????

  • no-profile-image

    dat is eigen belang,anders blijven ze met die troep zitten (glas,plastic,zand,steentjes en andere rommel)

Of registreer je om te kunnen reageren.