Akkerbouw

Nieuws

Megagraanbedrijf Rusland ziet verlies toenemen

Helier – Graanproducent Black Earth Farming heeft het eerste kwartaal een verlies geleden van 15,8 miljoen dollar (11 miljoen euro).

Het bedrijf verkocht De onderneming speculeerde op een hogere graanprijs. Een Russisch exportverbod op tarwe dat nog loopt tot tenminste juli maakte aan deze hoop een einde.

Black Earth Farming boekte in het eerste kwartaal van 2010 ook een verlies, wat toen beperkt bleef tot 9,5 miljoen dollar (6,7 miljoen euro). De graanvoorraad die het bedrijf nog heeft liggen, is met miljoenen dollars negatief naar beneden bijgesteld. Door het exportverbod op tarwe zijn volgens het bedrijf de graanprijzen in Rusland met tenminste 25 procent gedaald.

De financiële resultaten zijn een tegenvaller voor het ambitieuze bedrijf, dat zich met enige bombarie in 2007 liet noteren aan de Nasdaq Stockholm. Het bedrijf claimt 250.000 hectare in bezit te hebben, waarvan volgend jaar 235.000 hectare zal worden ingezaaid.

Of registreer je om te kunnen reageren.