Akkerbouw

Nieuws 530 x bekeken 2 reacties

Jan van Hoogen algemeen directeur Agrico

Emmeloord – Aardappelcoöperatie Agrico heeft Jan van Hoogen benoemd tot algemeen directeur. De raad van beheer gaat voortaan uit van een éénhoofdige directie.

Van Hoogen volgt Ineke Mastenbroek op die eind december moest opstappen als algemeen directeur vanwege de ophef die was ontstaan onder de leden nadat Agrico de friteshandel had overgedragen aan Aviko Potato. Eind vorige week stapte ook de voorzitter van de raad van beheer Herman Vermeer op.

Volgens waarnemend voorzitter Jan Wolthuis van de raad van beheer heeft de ondernemingsraad positief geadviseerd over de benoeming. Ook de ledenraad staat positief tegenover de aanstelling van Van Hoogen.

Van Hoogen begon in 1989 als export manager pootgoed bij Agrico. In 2001 werd hij verkoopleider pootgoed en twee jaar later adjunct directeur. Na het vertrek van Kees van Arendonk in 2007 werd hij aangesteld als commercieel directeur.

Van Hoogen is tevreden met zijn aanstelling, maar wil er niet te lang bij stilstaan. ”We hebben veel werk te doen in een dynamische wereld. Anticiperen op de ontwikkelingen is en blijft onze uitdaging.”

Foto

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Bertus Hessels

    Ik heb alle vertrouwen in Jan van Hoogen en ik hoop dat Agrico goed bij de les blijft in alle opzichten en zich als een cooperatie profileert door goed met de leden te communiceren en daar ook naar te luisteren. Dat kost misschien wat meer tijd om te handelen, maar zal ons als leden de overtuiging geven dat we ook een echte cooperatie zijn en dat was het laatste jaar wel eens anders.

  • no-profile-image

    Jan gefeliciteerd met je aanstelling en veel succes in de toekomst gewenst

Of registreer je om te kunnen reageren.