Akkerbouw

Nieuws

'Grote onkruiden mechanisch bestrijden'

Culemborg - Grote onkruiden kunnen in deze langdurige droge periode het beste mechanisch worden bestreden, meldt het stimuleringsproject Schoon Water voor Brabant.

Herbiciden werken door de droogte minder goed. "Een hogere dosering voor een betere bodemwerking van verschillende middelen heeft geen zin onder deze droge omstandigheden. Ook de nawerking valt tegen als het meer dan een week duurt tot de volgende regen."

Met mechanische onkruidbestrijding kunnen grote, afgeharde onkruiden goed worden aangepakt. Dat voorkomt ook emissie van middelen naar het water. De nieuwste technieken voor mechanische onkruidbestrijding en emissiereducerende spuittechnieken worden op 9 juni Oss gedemonstreerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.