Akkerbouw

Nieuws 166 x bekeken

Fransen hopen nog op gemiddelde oogst

Parijs – ”We hebben de hoop op een goede graanoogst in 2011 opgegeven maar we hebben nog niet alle hoop verloren dat het een gemiddelde oogst kan worden.”

Dat zegt directeur Christian Vanier van de sectie graan bij de agrarische dienst FranceAgriMer. De dienst wil tot nu toe echter nog geen cijfermatige invulling geven van de gevolgen van de aanhoudende droogte.

Volgens Vanier is in ieder geval duidelijk dat "we de gevarenzone zijn ingegaan". In sommige streken van Frankrijk wordt volop irrigatie toegepast maar dat is door inmiddels afgekondigde sproeiverboden niet overal volop toegestaan.

FranceAgriMer wijst er daarbij op dat de gevolgen van de droogte ook van regio tot regio kunnen verschillen. Daarom gaat de dienst nu al uit van een grote heterogeniteit bij de uiteindelijke opbrengsten per hectare. "De komende twee weken zijn beslissend en elke dag zonder regen is weer een stap verder naar een onomkeerbare situatie," denkt Vanier.

Of registreer je om te kunnen reageren.