Akkerbouw

Nieuws

Duitse bonden: financiële hulp vanwege slechte oogstvooruitzichten

Wiesbaden - De boerenbonden van de Duitse deelstaten Hessen, Rijnland-Palts en Baden-Württemberg - alle in het westen en zuidwesten van de Bondsrepubliek - pleiten voor financiële hulp in verband met de teleurstellende ontwikkeling van de graan- en koolzaadbestanden.

De hulp zou moeten worden verleend in de vorm van ondermeer de vervroegde uitbetaling van de bedrijfspremies en/of andere maatregelen in de sfeer van de liquiditeit van de bedrijven.

Als er niets wordt gedaan komen de telers in de problemen. Ook voldoende regen kan niet meer zorgen voor een bevredigende oogstopbrengsten. Deze vallen waarschijnlijk zo laag uit, dat zelfs stijgende prijzen niet voldoende soelaas kunnen bieden. De kans dat aan de al met de graanhandel afgesloten leverantiecontracten niet kan worden voldaan is groot, aldus de boerenorganisaties.

Of registreer je om te kunnen reageren.